Ring oss: 970 22 109

Historie

Historien om ECO

Egil Glørstad

Før Egil Glørstad var fylt 19 år hadde han etablert sin egen bedrift. Med rykende ferskt svennebrev som blikkenslager startet han Glørstad Blikkenslagerverksted hjemme i Forbordsgrenda i Malvik i 1978. Fem år senere, i 1983, kjøpte han sine første 23 leiligheter i Ulstadløkkveien i Trondheim. Totalprisen for 23 leiligheter med et gjennomsnittsareal på 75 kvadratmeter, pluss et råloft som ga plass til fire ekstra leiligheter, var 1,4 millioner.

32 år senere er ECO Holding, som er morselskapet til Egil Glørstads virksomheter, en av Trøndelags største på eiendomsutvikling. ECO har vært virksomhetens navn siden 1997. Bedriften, med gründeren som daglig leder og en av fire ansatte, har kontor ved Vikhov Park på Vikhammer i Malvik.

Blikkenslageren har lagt takrenner, vindusbeslag og pipehatter på hylla. Siden 1988 har Egil Glørstad drevet med eiendomsutvikling på fulltid. I løpet av de 25 årene har ECO og Glørstad satt mange spor etter seg. Han har særlig konsentrert seg om hjemkommunen Malvik. Første prosjekt i hjemkommunen var på Sjølyst. Fem eneboliger i kjede sto ferdig i 1995.

 

ECO setter kvalitet i høysetet. “Jeg skal kunne gå med hodet hevet på butikken. Det gjør jeg fortsatt”, sier Glørstad selv om dette. Med så mange kunder i nærområdet er han særlig opptatt av at kvaliteten på prosjektene skal være høy. Både kvaliteten på byggene som sådan, men også kvaliteten på avtalene og dialogen med kundene.

ECO satser i stor grad på å bruke lokale håndverkere til sine prosjekt. Det gjør at bedriften med sju ansatte, har sysselsatt et stort antall lokale kvinner og menn siden starten for snart 30 år siden. Det å bidra til verdiskapning, både gjennom eiendomsutvikling og gjennom oppdrag til lokale bedrifter, er sentralt i tankesettet til Glørstad og ECO.

Egil Glørstad har tre sønner. Ingen av disse har ramlet særlig langt fra stammen. Eldstesønn Ronny (f. 1985) er byggmester og har sin egen byggevirksomhet. Midterste sønn, Lasse (f. 1986) er ansatt i ECO- bygg, mens yngstesønn Kevin (f. 1992) er ansatt som tømrer/prosjektleder i ECO Entreprenør.
Det kan tyde på at ECO blir i familien Glørstads eie i mange ti-år framover.